شباب جامد

شكلك كده عمال تقلب في الموقع ومش ناوي تسجل
يللا كده زي الشاطر كليكة ظريفة علي "التسجيل"



كل حاجة عندنا


    سلطة البطاطس

    شاطر
    avatar
    Admin
    Admin

    ذكر
    عدد الرسائل : 797
    العمر : 22
    الموقع : فيصل - الجيزة - مصر
    المزاج : رايق اوي
    السٌّمعَة : 3
    تاريخ التسجيل : 04/02/2008

    سلطة البطاطس

    مُساهمة من طرف Admin في الخميس سبتمبر 24, 2009 4:29 pm

    <blockquote>
    المقادير :
    </blockquote>


    <blockquote>
    700 غرام بطاطس صغيرة
    </blockquote>
    <blockquote>
    8 بصل أخضرصغير
    </blockquote><blockquote>
    1 بيضة مسلوقة شديدة الاستواء (اختياري)
    </blockquote><blockquote>
    250 مل / 1 كوب مايونيز
    </blockquote><blockquote>
    1 ملعقة شاي بودرة فلفل حار بابريكا
    </blockquote><blockquote>
    ملح وفلفل
    </blockquote>
    <blockquote>
    للزينة :
    </blockquote><blockquote>
    2 ملعقة طعام ثوم معمر مقطع
    </blockquote><blockquote>
    رشة من البابريكا
    </blockquote>

    <blockquote>
    طريقة التحضير :
    </blockquote>
    <blockquote>
    1. اغلي كمية من الماء المملح قليلاً في قدر كبيرة. أضيفي البطاطس إلى القدرثم اطبخيها لمدة 10-15 دقيقة أو حتى تكاد تكون طرية.
    </blockquote><blockquote>
    2. صفي البطاطس ثم اشطفيهاتحت ماء بارد جارٍ حتى تبرد تماماً. ثم صفيها جيداً مرة أخرى. ضعي البطاطس في وعاءعميق واتركيها جانباً حتى تحتاجيها.
    </blockquote><blockquote>
    3. استخدمي سكين حادة وقطعي البصل الأخضر إلىحلقات صغيرة.
    </blockquote><blockquote>
    4. قطعي البيضة المسلوقة تقطيعاً ناعماً.
    </blockquote><blockquote>
    5. اخلطي المايونيزوبودرة الفلفل والملح والفلفل في وعاء ثم اسكبي المزيج فوق البطاطس.
    </blockquote><blockquote>
    6. أضيفيالبصل الأخضر والبيض المسلوق (إن كنت استخدمته) إلى البطاطس ثم قلبيها معاً.
    </blockquote><blockquote>
    7. ضعي سلطة البطاطس في صحن للتقديم ثم رشي عليها الثوم المقطع وذرة منبودرة الفلفل. غطيها واتركيها لتبرد في الثلاجة .
    </blockquote>
    <blockquote>
    للتنويع :
    </blockquote>
    <blockquote>
    إن كنتي ترغبين في تخفيف التتبيلة فاستخدمي خليطاً من نصف كوب مايونيز ونصف كوب زبادي طازج. أضيفي مكعبات من الجبن لسلطة البطاطس إذا رغبتِ


    </blockquote>


    _________________
    مع تحيات المدير

    عمر احمد حسن


    Iam not always right but iam never wrong

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين ديسمبر 17, 2018 12:10 am