شباب جامد

شكلك كده عمال تقلب في الموقع ومش ناوي تسجل
يللا كده زي الشاطر كليكة ظريفة علي "التسجيل"



كل حاجة عندنا


    مكرونة تشيزرارا بالتونة

    شاطر
    avatar
    Admin
    Admin

    ذكر
    عدد الرسائل : 797
    العمر : 22
    الموقع : فيصل - الجيزة - مصر
    المزاج : رايق اوي
    السٌّمعَة : 3
    تاريخ التسجيل : 04/02/2008

    مكرونة تشيزرارا بالتونة

    مُساهمة من طرف Admin في الأربعاء سبتمبر 23, 2009 8:55 pm

    المقادير:
    - كيس مكرونه دوائر

    - جبنة تشيدر
    - صلصة الطماطم
    - طماطم + بصل + فصين ثوم ( مقطعه عالناعم ) + بسباس حار
    - علبتين تونة العلالي صغير + حبة خس بكامل ورقها
    طريقة التحضير:

    - نغلي الماء على النار في قدر الطبخ

    - بعد ما يغلي الماء نحط المكرونه في الماء المغلي و نخليها 10 دقائق على نار هادئه

    - بعد ذلك نشخل المكرونه من الماء و نضع عليها ملعه زيت

    - نحضر تاوة ونضع فيها قليل زيت و نتركه الى أن يسخن على النار

    - (تحضير الكشنه) أولاً نضع الطماطم على الزيت حتى تستوي و من ثم نضع البصل و الثوم و البسباس الحار و نتركه على النار الى أن يصبح لونه أحمر و من ثم نضيف إليه نصف ملعقة صلصه

    - نحضر صينية فرن و نفرش المكرونة فيها

    - نبشر جبنة التشدر فوق المكرونة و من ثم نصب عليها الكشنة المطبوخه بالزيت مع إضافة نصف ملعقة من صلصة الطماطم نوزعها على وجه الصينيه

    - نحضر الخس و نقطعه عالناعم و نفرشه بشك عشوائي كثيف في الصحن و نضع التونه في وسطه

    - أخيراً نشعل الفرن من الأعلى على نار متوسطه حتى يسخن الفرن

    - نضع الصينية في الفرن و نخفض النار و نراقبها أو نوقت لها من 10 - 15 دقيقة كلاً حسب خبرته ، بالنسبه لي أنا أراقب الجبنه أول ما تسيح أطفي الفرن و خليها قليل قبل ما خرجها و أقدمها و أضع بجانبها صحن التونة بالخس
    (يا ريت يكون مع هذي الوجبه حبه ليمون )



    _________________
    مع تحيات المدير

    عمر احمد حسن


    Iam not always right but iam never wrong

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد نوفمبر 18, 2018 11:01 pm